20thApr

Caritas Manila Produces Biggest Batch

Caritas Manila Produces Biggest Batch of Graduates in its 65-year history

A total of 1,697 students will graduate from college and technical-vocational courses for the school year 2017-2018 under Caritas Manila’s Youth Servant Leadership and Education Program (YSLEP).

This is the biggest number of graduates since Caritas Manila started offering scholarships to poor but deserving youth in 1953. The graduates come from the country’s poorest provinces as well as from Metro Manila.

Out of this number, 548 came from families and communities devastated by typhoon Yolanda 4 years ago. A major part of the rehabilitation program implemented by Caritas Manila was to extend YSLEP scholarships for the children of “Yolanda” families.

At any given year, Caritas Manila YSLEP sponsors 3,000 to 5,000 scholars nationwide. Priority is given to disadvantaged youth from Metro Manila like those from Payatas and Baseco; from the poorest provinces such as Apayao and Masbate; indigenous people; victims of calamities; and those affected by war and conflicts in Mindanao.

Through the years, Caritas Manila scholars give back. Last year, the graduates raised P1.5 Million under Caritas Manila Scholars’ Alumni Association (CAMASA) Balik-Handog program. The money sponsors new scholars.

YSLEP graduates number around 1,000 each year. Last year YSLEP produced 1,056 graduates. The number of graduates continue to increase steadily with good support from donors of Caritas Manila who have seen the effectiveness of YSLEP. Figures gathered by Caritas Manila show that providing a poor but deserving youth the assistance to earn a college or vocational/technical degree gives the student a 98 per cent chance of helping their families overcome poverty.

Caritas Manila is the social services and development arm of the Archdiocese of Manila. Some of its programs like the YSLEP scholarship benefit people nationwide. For more information, visit Caritas Manila at 2002 Jesus Street, Pandacan, Manila or call 562-0020 to 25, email [email protected], or log on to www.caritasmanila.org.ph.

TAGALOG

Batch na Pinakamaraming Graduates, Naitala ng Caritas Manila

May bilang na 1,697 na iskolar sa ilalim ng Caritas Manila Youth Servant Leadership and Education Program (YSLEP) ang magtatapos ngayong school year 2017-2018 sa kolehiyo at technical-vocational courses.

Ito ang pinakamaraming graduates na naitala ng Caritas Manila simula ng itatag ang scholarship program noong 1953 para sa mga mahihirap pero karapat-dapat na mga mag-aaral. Kabilang sa mga magtatapos ay 548 na estudyanteng nagmula sa mga pamilyang sinalanta at apektado ng bagyong Yolanda.

Isa sa mga tinutukan ng Caritas Manila ang pagkakaloob ng YSLEP scholarship sa Yolanda families para ganap na makabangon sa pananalasa ng pinakamalakas na bagyong tumama sa bansa.

Bawat taon, 3,000 estudyante mula sa pinakamahirap na komunidad sa Metro Manila tulad ng Payatas at Baseco at pinakamahirap na lalawigan gaya ng Apayao at Masbate, kabilang ang mga indigenous people, at mga biktima ng kalamidad at digmaan sa Mindanao ang nabiyayaan ng YSLEP scholarship.

Sa kasalukuyan, umaani ng biyaya ang YSLEP ng Caritas Manila dahil sa pagiging Good Samaritan ng mga graduates ng programa. Noong 2017, umabot sa 1.5-milyong piso ang nakalap na pondo ng YSLEP graduates sa ilalim ng Caritas Manila Scholars’ Alumni Association (CAMASA) Balik-Handog program bilang suporta sa mga bagong iskolar.

Ang Caritas Manila ang tanggapan ng Arkidiyosesis ng Maynila na may mandato na magkaloob ng serbisyo para sa ikauunlad ng mga maralita. Kabilang sa mga programa ng institusyon ang YSLEP scholarship na nagkakaloob ng pag-asa sa mga kabataang nais magtapos ng pag-aaral. Para sa karagdagang impormasyon, bisitahin ang tanggapan ng Caritas Manila sa 2002 Jesus Street, Pandacan, Manila o tumawag sa 562-0020 hanggang 25, mag-e-mail [email protected], o mag-log on sa www.caritasmanila.org.ph.

Donations can be made online via http://ushare.unionbankph.com/caritas/ or by bank deposit:

Account Name: Caritas Manila

Banco De Oro – Savings Account No.: 5600-45905

Bank of the Philippine Islands – Savings Account No.: 3063-5357-01

Metrobank – Savings Account No.: 175-3-17506954-3

For dollar accounts:

Account Name: Caritas Manila

Bank of the Philippine Islands – Savings Account No. 3064-0033-55

Swift Code – BOPIPHMM

Philippine National Bank – Savings Account No. 10-856-660002-5

Swift Code – PNBMPHMM

For proper acknowledgment of your donations, kindly fax copy of deposit slip to 563-9306 or email a scanned copy to [email protected] Please indicate your name & complete address.

A short narrative on Caritas Manila Youth Servant Leadership and Education Program or YSLEP Scholars in Yolanda affected areas.

Veritas846.phさんの投稿 2018年4月25日(水)